Site/Cité


Coaliving is gelegen tussen kerk en moskee, recht in het hart van de Maasmechelse mijncité. Niet alleen het gebouw springt in het oog, maar ook de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen, waar het pand aan grenst. De mix van multiculturaliteit, haar rijke geschiedenis en de prachtige locatie, maken van dit co-living concept, iets unieks.

 
DE OMGEVING

Om te ontdekken

mm_workermuseum

Geschiedenis

In het menu bij "Over ons", kan je alvast meer lezen over ons verhaal en de geschiedenis van het gebouw. Maar deze plek vertelt zoveel meer verhalen, dat we je ten zeerste aanraden een bezoekje te brengen aan : ‘Het museum van de Mijnwerkerswoning’. Een goed bewaarde mijnwerkerswoning in de tuinwijk waar één van de gepassioneerde gidsen je graag onderdompelt in het leven van ‘toen’. Een aanrader!

Website 'Het museum van de Mijnwerkerswoning'
Locatie

Natuur

De tuin van Coaliving grenst aan ‘Het Nationaal Park Hoge Kempen’ gelegen in de Belgische provincie Limburg en is het tevens het enige nationale park van België. Het strekt zicht uit over meer dan 12000ha natuur en is met meer dan 440km aan fiets- en wandelroutes een onuitputbaar gebied aan natuurpracht!

Website Nationaal Park
Locatie

De buurt

Het leven van MM, het enige leven dat ik ken.’ Een leuze die al jaren door de kinderen van de mijn wordt gezongen. In Maasmechelen vind je letterlijk alles op wandel en fietsafstand. Restaurantjes waar je kan proeven van smaken uit de thuislanden. Supermarkten en het shopping-paradijs Maasmechelen Village. Het natuurpark Terhills waar ook het welness-centrum van Elaisa gelegen is. En niet te vergeten liggen ook de scholen & kunstacademie op een boogscheut van Coaliving.

Website Maasmechelen Village
maastricht

Stadsleven

Maasmechelen ligt op een halfuurtje rijden van Maastricht, één van de oudste en mooiste steden van Nederland. Als je gefascineerd bent door geschiedenis en architectuur, is deze stad met haar oude gebouwen echt iets voor jou. Maar ook als je een liefhebber bent van ronddwalen doorheen gezellige straatjes, is Maastricht de ideale daguitstap.
 
ONZE FAVORIETEN

Vrienden van Coaliving